Brood
Ons aanbod van broden varieert per dag. Heb je een favoriet? Bel ons even, dan ligt het (warm uit de oven) voor je klaar.
Speltbrood
Zeer aromatisch en smaakrijk bol brood, gemaakt van spelt en zuurdesem. Spelt is een glutenarme (niet glutenvrije) graansoort. Voedzaam, compact, dichte structuur, maar licht verteerbaar. Knapperige ‘breekkorst’. Slow food.
Boerenbol hollands oud wit
Witte boerenbol van zongebleekt meel. Dichter van structuur dan hedendaags witbrood. Met knapperige korst en zeer fijne structuur. Natuurgist.
Tarwekiembrood
Plat brood, gemaakt van tarwe die drie dagen is gekiemd. Hierdoor is het brood zeer licht verteerbaar, maar behoudt het de voedingswaarde. Met natuur(desem) gist uit het kiemproces. Gezond brood. Zeer elastisch, aromatisch
Frans landbrood
Groot brood, op de vloer gebakken. Met zes graansoorten, waaronder tarwe, haver, gierst, spelt en koren. Open structuur, relatief luchtig. Met hele zaden. Natuurgist.